Ön itt van: Főoldal / Közélet / Hogyan találtam rá a Polgári Körre (PK) Szandaszőlősön?
Hogyan találtam rá a Polgári Körre (PK) Szandaszőlősön?

Hogyan találtam rá a Polgári Körre (PK) Szandaszőlősön?

Van egy barátnőm, Irénke, aki már régóta tagja a Szandai PK-nak.  Ő többször beszélt nekem a körről. Annyit tudtam, hogy a Szandai „nagyvezért” Gyulának hívják és, hogy a kör igen aktív.

Január 8.-án délben megszólalt a telefonom, Irénke hívott. Azt kérdezte, nem lenne-e kedvünk Lenkével elmenni a ma este tartandó ülésre. Mit csináltok ma? – kérdeztem. Köszöntjük az újévet, jövő héten pedig Molnár Iván képviselő fog tartani előadást Szolnok város várható fejlesztéseiről. Ez elég vonzó alternatíva volt ahhoz, hogy ne sokat gondolkozzunk rajta. Szandaszőlősön kéthetente keddenként van a PK gyűlése. Mint újak, hárman mentünk el aznap este. Belépve a klubhelységbe, barátságos, meleg légkör fogadott. Nem számoltam, de 20 főnél többen voltunk. Az első alkalommal Dr. Kállai Mária kormánymegbízott asszony beszélt a kormányhivatal szerepéről, feladatairól. Ez az alkalom ünnepélyes újévköszöntő volt. Újév, új lehetőségek, új tagok. Ebben az évben eddig 5 új taggal bővült a Szandaszőlősi Polgári Kör tagjainak száma.

A Szandai PK-nak van egy olyan aurája, ami fogva tart. Aki egyszer ide belép és van benne valamilyen elköteleződés a fejlődés iránt, azt nem engedi el ez a légkör.  A polgári kör egy értékmegőrző mozgalom, amelytől már az első alkalommal megkaptam azt a megfoghatatlan dolgot, ami alapján megérlelődött bennem az elköteleződés. Az első két ülés között sokszor eszembe jutott a PK, és sokat gondolkodtam rajta, megmozgatott, elgondolkodtatott. A színvonalas előadásoknak köszönhetően a kör tagjai felvilágosultak és jól informáltak. Mindig olyan előadások és olyan előadók kerülnek meghívásra, amelyek fejlesztik és szélesítik a tagok gondolkodásmódját, szemléletét. Van beleszólásuk a dolgok alakulásába, tehetnek azért, hogy jobb legyen. A kör ereje az együttlétben, az összefogásban, és az ismeretszerzésben van. Büszke vagyok rá, hogy Szandaszőlősön így működik a Polgári Kör.

Szóljon hozzá!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

17 − 14 =

Fel