Ön itt van: Főoldal / Céginfo / Betegellátás / Házassági Tanácsadás
Házassági Tanácsadás

Házassági Tanácsadás

A tanácsadás folyamata

Az első ülésen érdemes összegyűjteni néhány alapvető információt, mint például a pár együtt töltött éveinek számát, a jelenlegi életkörülményeit, speciális egészségügyi problémák, előzetes tanácsadási tapasztalatok, napi rutin, és a különleges érdekek.

Párok gyakran úgy érkeznek az ülésre, hogy azt hiszik, hogy a tanácsadó el fogja dönteni, kinek van igaza. A tanácsadó számára minden megjelent fél ugyanolyan fontos.

A folyamat során azt fogják megtanulni a párok, hogyan érthetik meg jobban egymást. A folyamat működik, ha hajlandóak kipróbálni néhány új ötletet. Abból, hogy fontos a “nekünk” és nem a “nekem” a kapcsolatukban, kezdik megérteni, hogy a házasság rendbetétele egy közös vállalkozás nem működik egyedül.

A tanácsadás folyamán vannak házi feladatok, amelyek arra serkentik a pár tagjait, hogy tegyenek egymásért, tegyenek a kapcsolatukért.

A kapcsolatban nagyon fontosak az elismerő szavak. Ennek megtanulására és alkalmazására is külön figyelmet szentelünk.

A tudatos kapcsolat megköveteli, hogy minden résztvevője ismerje a saját szerepét és reakciókészségét, a felmerülő konfliktusokban, valamint, hogy megismerjék a partner gondolatait és érzéseit. A tanácsadó segít a pároknak, hogy valóban meghallják és megértsék, mi a partner gondolata és érzése.

Az ülések során a pároknak folytatni kell a tanulást, hogy megértsék egymás vágyait, érzéseit, gondolatait.

Nagyon fontos azt is megnézni, hogy ki honnan, milyen értékekkel érkezett ebbe a párkapcsolatba. A tanácsadás során sok őszinte beszélgetésre van szükség, hogy megérthessük, miért működünk, úgy ahogy. Miért van az, hogy nem értem a páromat mi baja, hisz én mindent a legjobb tudásom alapján teszek.

Megtanuljuk azt, hogy működjünk úgy, hogy párunkból elismerést váltsunk ki, mert nem biztos az, hogy amit én szeretek azt ő szereti. De tudok úgy működni, hogy mindkettőnknek jó legyen, ha akarok.

Ha hűtlenség történt, először a hűtlenségi problémát tesszük helyére. Csak akkor tudunk innen tovább lépni, ha megtörtént a bocsánatkérés, megbocsájtás, megbánás.

Kiket várok:

  • Házasságán változtatni akaró párokat.
  • Házasságán változtatni akaró férjet.
  • Házasságán változtatni akaró feleséget.

Bővebb információ: http://parkapcsolattanacsadas.hu/

 

 

 

Szóljon hozzá!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

9 + 4 =

Fel