Ön itt van: Főoldal / Gazdaság / Előrehaladnak az Uniós kifizetések
Előrehaladnak az Uniós kifizetések

Előrehaladnak az Uniós kifizetések

Az uniós intézményrendszer megfelelő ütemben dolgozza fel a beérkezett pályázatokat és fizeti ki a támogatásokat. A 2013-as év közepére a szükséges ütemben folynak a kifizetések és szerződéskötések. Magyarországon az Európai Unióhoz való csatlakozásunk óta soha akkora összeg nem áramlott a gazdaságba, mint ebben a félévben.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) a 2007-2013-as fejlesztési időszakban rendelkezésre álló mintegy 8200 milliárd forintnyi forrás 98 százalékáról döntött, illetve a keret már csaknem 50 százalékát ki is fizette a nyertes pályázóknak.

Az NFÜ összesen közel 60 ezer projektet támogatott (59 846), ennek a duplája érkezett be: több mint 120 ezer.

A kifizetések már meghaladták a 4 ezer milliárd forintot, támogatási döntés pedig majdnem 8 ezer milliárd forintról született: pontosan 7871 ezer milliárdról. Az összeg folyamatosan változik, hiszen hetente 20-30 milliárdos kifizetések történnek; csak ebben az évben eddig 658 milliárd forint kifizetése történt meg. Az új pályázatok kiírása folyamatos, a szerződéskötések is jó ütemben haladnak, az uniós csatlakozás óta a gazdaságba még soha annyi pénz nem áramlott, mint az idei első félévben.

A 2012-es év kiemelkedően jó volt, mivel rekordot döntöttek a kifizetések. A jelenlegi eredmények alapján elmondható, hogy a számlakifizetések idén is a vártnál nagyobb arányban, jóval 1000 milliárd fölött lesznek.

 

http://www.nfu.hu/

Szóljon hozzá!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

18 − három =

Fel